Ademcoaching

ADEMCOACHING


ADEMWERK


De ademhaling is de dirigent van ons lichaam. Door hem bewust te sturen heb je invloed op wat er zich afspeelt in jouw lichaam en hoofd. Een bewust optimale ademhaling stimuleert vitaliteit, gezondheid en geluk. Het zorgt voor meer controle over jouw stressniveau en mentale kracht. 


Bij fysieke en mentale klachten denken we meestal niet aan de ademhaling als mogelijke bron van herstel. Als gevolg van stress, ingrijpende gebeurtenissen, trauma en ziekte kan ons adempatroon flink ontregeld geraken. Opgebouwde spierspanningen en onderdrukte emoties belemmeren een natuurlijke flow van de ademhaling. 


Tijdens een sessie Ademwerk, gaan we de ademhaling gedurende een bepaalde tijd, actief stimuleren en de ademhaling optimaal benutten. Dit proces kan bij momenten heftig aanvoelen. Emotionele blokkades kunnen gedeblokkeerd worden en geven na de sessies meer ontspanning en energie. 


Ademwerk helpt om spanningen, die door traumatische ervaringen of door een te veel aan opgebouwde stress, te laten wegvloeien uit het lichaam."Bewust vrijer ademen betekent bewust vrijer leven"ADEMHALINGSONDERSTEUNING


Voor mensen die meer bewustzijn willen ontwikkelen over de ademhaling en deze in het dagelijkse leven voller willen beleven. Meer bewustzijn van de ademhaling wil zeggen dat je meer bewust bent van jezelf. En hoe meer je bewust bent van jezelf, hoe meer controle je kan krijgen over jouw reacties in stressvolle situaties. Je leert om in spannende situaties de ademhaling in te zetten en te sturen zodat je steeds kan kiezen wat het beste voor je is.

Tijdens de ademhalingsondersteuning krijg je meer informatie over de werking van de ademhaling, welke invloed de ademhaling heeft op het lichaam.  Je leert verschillende ademhalingstechnieken waarnaar je terug kan grijpen indien je gevoelens van angst, paniek of boosheid ervaart. Je leert een rustgevende maar ook een opwekkende ademhalingtechniek.


Ademhalingsondersteuning is zeker aangewezen voor mensen die ondersteuning wensen in de regulatie van emoties, paniekaanvallen of hyperventilatie.


Een uitgelezen kans om jezelf uit te dagen en een nieuwe wending aan je leven te geven. Ademhalingsondersteuning kan gecombineerd worden met hartcoherentie en ademwerk. 


Ontdek de kracht van ademhaling!